Cerere chemare in judecata


Instanta: Curtea de Apel Bucuresti
Sectia a VIII-a Contencios Administrativ si Fiscal
Domnule Presedinte,
         Subsemnatul______________, cetatenia – pakistan, nascut la data de _________, posesor al pasaportului nr._______, emis de________domiciliat in______________, in calitate de reclamant, chem in judecata OFICIUL ROMAN PENTRU IMIGRARI – Serviciul Combaterea Sederii si Muncii , cu sediul in Bucuresti, strada Lt.col. Marinescu Constantin, nr.15A, sector 5, in calitate de parat, pentru ca prin hotararea ce veti pronunta sa dispuneti anularea “Deciziei de returnare de pe teritoriul Romaniei”, avand nr. _______din data de ___________.
In fapt:
        In data de ______________ am fost instiintat si am luat la cunostinta, “Decizia de returnare de pe teritoriul Romaniei”.         Mentionez ca in data de ______________am solicitat deschiderea procedurii de azil, aceasta incetand la data de____________.          Demersul meu, in legatura cu obtinerea azilului pe teritoriul Romaniei, se datoreaza starii de pericol permanent si insecuritatea care troneaza in Pakistan.          Asa cum reiese dintr-un AVERTISMENT DE CALATORIE afisat pe sit-ul Ministerului Afacerilor Externe Roman, la data de 27 februarie 2008, riscurilor de securitate generate de activităţile teroriste ale unor grupări radicale active pe teritoriul Pakistanului, li se adaugă cele legate de criminalitatea organizată. Jaful şi răpirile constituie, de asemenea, un factor potenţial de risc. Ministerul Afacerilor Externe, datorita starii de conflict permanent, recomanda evitarea calatoriilor in Pakistan.
         In pofida acţiunilor de prevenire şi contracarare a unor fenomene de natură teroristă, întreprinse de administraţia de la Islamabad, situaţia existentă în Pakistan nu asigura sederea pe teritoriul sau, în condiţii de securitate.          Tensionarea relaţiilor politice între autorităţile centrale de la Islamabad şi liderii structurilor tribale din provincia Baluchistan, cu implicaţii inclusiv pe linie militară – confruntări frecvente, fără o proximă finalitate, atentatele cu bombă din Karachi – oraş industrializat, cu o mare prezenţă străină, precum şi ciocnirile armate din Waziristan – între trupele militare federale şi elemente de factură teroristă, concentrate de-a lungul graniţei cu Afganistanul, sunt factori care contribuie în mod direct la menţinerea unei stări de insecuritate în Pakistan.
        Adiacent confruntărilor de tip militar, frecventele demonstraţii şi mitinguri, în majoritatea cazurilor cu exprimarea unor acte de violenţă şi tulburare a ordinii publice, care se desfăşoară în Islamabad, Lahore, Sialkot, Karachi şi Quetta, completează spectrul stării de insecuritate din Pakistan.
In drept:
         Imi intemeiez actiunea pe dispozitiile art.89 alin. (1) litera e), conform caruia indepartarea de pe teritoriul Romaniei este interzisa atunci cand “există temeri justificate că viaţa îi este pusă în pericol ori că va fi supus la torturi, tratamente inumane sau degradante în statul în care urmează să fie trimis străinul”.         De asemenea, art.89 alin. (4) prevede ca: “fac excepţie de la prevederile alin. (1) străinii care constituie un pericol pentru ordinea publică, securitatea naţională ori care suferă de o boală care ameninţă sănătatea publică şi refuză să se supună măsurilor stabilite de către autorităţile medicale”, eu nefiind in nici una dintre cauzele prezentate in acest articol.
In dovedirea actiunii inteleg sa folosesc urmatoarele probe:________________________ Martorii propusi spre a fi audiati sunt urmatorii : 1) 2) 3)
         Depun prezenta cerere si copii certificate de pe actele mentionate mai sus si pe care inteleg sa le folosesc ca probe, in_____exemplare , dintre care unul urmeaza a fi comunicat paratului.
       Pentru                                                                                                                Data        Avocat _____________
Domnului Presedinte al Curtii de Apel Bucuresti Sectia a VIII-a Contencios Administrativ si Fiscal

Comentarii

Postări populare