Art.17 - Legea nr 31/1990 privind societatile comerciale


        Un aspect foarte important, in constituirea societatilor comerciale, este reprezentat de respectarea art.17 alin. (1) si (2) din Legea 31/1990.
        Este o problema cu care m-am confruntat, de curand,  dar care s-a rezolvat  favorabil invocand litera a, alin. (2) .          Desi legea prevede, in mod expres, sintagma "incaperi diferite", daca se face dovada ca spatiul unei singure incaperi este destul de mare incat sa permita gazduirea mai multor societati comerciale, poate avea ca rezultat admiterea cererii.
Art. 17 (1) La autentificarea actului constitutiv in cazurile prevazute la art. 5 sau, dupa caz, la darea de data certa a acestuia, se va prezenta dovada eliberata de oficiul registrului comertului privind disponibilitatea firmei si declaratia pe propria raspundere privind detinerea calitatii de asociat unic intr-o singura societate cu raspundere limitata. (2) La acelasi sediu vor putea functiona mai multe societati, daca este indeplinita cel putin una dintre urmatoarele conditii: a) imobilul, prin structura lui, permite functionarea mai multor societati in incaperi diferite; b) cel putin o persoana este, in conditiile legii, asociat in fiecare dintre societati; c) daca cel putin unul dintre asociati este proprietar al imobilului ce urmeaza a fi sediul societatii. (3) Notarul public va refuza autentificarea actului constitutiv sau, dupa caz, persoana care da data certa va refuza operatiunile solicitate, daca din documentatia prezentata rezulta ca nu sunt indeplinite conditiile prevazute la alin. (1).

Comentarii

Postări populare