Ghid de completare a formularului de cerere de înregistrare a mărcii

Ghid de completare a formularului de cerere de înregistrare a mărcii

Cererea de inregistrare a mărcii se întocmeşte într-un singur exemplar, în limba română, pe formularul tip FORM. M 01 prin dactilografiere sau imprimare. Depunerea cererii se poate face: a) direct şi cu confirmare de primire la Registratura generală a OSIM sau b) prin poştă, trimisă recomandat cu confirmare de primire.

Notă: Dacă spaţiul alocat unei rubrici din formularul de cerere nu este suficient pentru completarea unor date, se va continua scrierea acestora în pag. 3 la “Continuarea rubricii nr....”.

Rubrica 1. Se indică numele şi prenumele, sau denumirea, adresa (stradă, număr, oraş, judeţ, ţară) sau sediul solicitantului, inclusiv codul poştal, telefon şi fax cu prefixul zonei, E-mail.

Când solicitantul este o persoană juridică se va indica în Rubrica 1.1. forma de constituire a acesteia cât şi statul a cărei legislaţie îi guvernează organizarea acesteia.

Când solicitantul este străin, se indică denumirea statului căruia acesta îi aparţine, statul în care îşi are domiciliul sau, după caz, statul în care solicitantul are o întreprindere în înţelesul art. 3 din Convenţia de la Paris.

Rubrica 2. Se scrie denumirea mărcii

Rubrica 2.1. Se marchează cu ”X“ căsuţa corespunzătoare tipului de marcă: verbală, combinată, figurativă, tridimensională.

Rubrica 2.2. Se marchează cu ”X“ căsuţa corespunzătoare felului de marcă: individuală, colectivă sau de certificare.

Rubrica 2.3. Când solicitantul revendică o culoare sau mai multe culori, ca elemente distinctive ale mărcii, se va face aceasta prin indicarea culorii sau a culorilor revendicate şi, pentru fiecare culoare, indicarea părţilor principale ale mărcii care au această culoare.

Rubrica 2.4. Cererea va fi însoţită de reproducerea grafică a mărcii, în dimensiuni de până la 8/8 cm, după cum urmează:

a) 5 reproduceri ale mărcii în alb-negru, când nu se revendică o culoare ca element distinctiv al mărcii;

b) 5 reproduceri ale mărcii în alb-negru şi 5 reproduceri ale mărcii color, când solicitantul revendică cel puţin o culoare ca element distinctiv al mărcii.

Când cererea conţine o declaraţie indicând că marca este tridimensională, se va anexa reproducerea grafică a mărcii în două dimensiuni, ataşând cererii 6 vederi diferite ale mărcii şi/sau o descriere verbală a acesteia.

Pe cerere, în pătratul marcat 8/8 cm se va lipi o reproducere a mărcii.

Rubrica 3. Această rubrică se completează atunci când marca se compune, în tot sau în parte, din alte caractere decât cele latine, prin transliterarea acestor caractere.

Rubrica 4. Când marca se compune, în tot sau în parte, din cuvinte într-o altă limbă decât limba română se completează această rubrică cu o traducere a acestora.

Rubrica 5. În cazul in care se revendică o prioritate dintr-o cerere anterioară, se va indica statul, data şi numărul primului depozit. Documentul de confirmare a priorităţii revendicate, însoţit de traducerea, conformă cu originalul, în limba română se depune odată cu cererea sau în termen de 3 luni de la data depunerii cererii.

Rubrica 6. Dacă se revendică o prioritate de expoziţie, se va indica ţara, locul şi denumirea expoziţiei, precum şi data introducerii produselor sau serviciilor în expoziţie; documentul care atestă aceasta, însoţit de traducerea în limba română, se depune odată cu cererea sau în termen de de 3 luni de la data depunerii cererii.

Rubrica 7. Dacă sunt mai mulţi solicitanţi, iar aceştia nu sunt reprezentaţi în faţa OSIM printr-un mandatar autorizat, în această rubrică, se va indica unul din solicitanţi care este desemnat pentru corespondenţă cu OSIM; în caz contrar, OSIM va purta corespondenţă cu primul solicitant înscris în cerere.

Rubrica 8. Această rubrică se completează dacă solicitantul/mandatarul doreşte transmiterea corespondenţei de către OSIM la o altă adresă decât cea indicată la rubrica 1, în cazul în care acesta are mai multe adrese.

Rubrica 9. Se completează când solicitantul este reprezentat prin mandatar autorizat, indicând numele şi prenumele sau denumirea şi adresa sau sediul mandatarului, inclusiv codul poştal, telefon şi fax cu prefixul zonei, E-mail, precum şi numărul de înregistrare la Registrul Comerţului. Dacă mandatarul a fost împuternicit numai pentru depunerea cererii se bifează prima căsuţă; dacă o procură generală pentru mai multe cereri a fost dată şi comunicată la OSIM, se va bifa căsuţa corespunzătoare, indicând numărul şi data acesteia. Procura/copia procurii generale se va depune odată cu cererea sau în termen de 3 luni de la data înregistrării cererii.

Rubrica 10. Se indică denumirea produselor sau serviciilor pentru care înregistrarea mărcii este cerută, grupate conform Clasificării de la Nisa, precedată de numărul clasei căreia denumirea îi aparţine.

Rubrica 11. Dovada plăţii taxei de înregistrare şi examinare a cererii va fi prezentată odată cu cererea sau cel târziu în termen de 3 luni de la depunerea acesteia, indicând numărul documentului şi suma plătită.

Rubrica 12. La această rubrică se înscrie în clar numele solicitanţilor şi funcţia, în cazul persoanelor juridice, sau după caz a mandatarului autorizat cu semnăturile corespunzătoare şi aplicarea ştampilelor, în cazul persoanelor juridice.

Rubrica 13. Se bifează rubricile pentru documentele anexate la cerere, indicând numărul de file/ exemplare.

Rubrica 14. Se completează şi se semnează de persoana desemnată de către OSIM.

Sursa : www.osim.ro

Comentarii

Postări populare