Contractul de inchiriere

CONTRACT DE ÎNCHIRIERE

Încheiat astăzi ____________

I. PĂRŢILE CONTRACTANTE

1.1. S.C. ____ S.R.L., cu sediul in Bucuresti, str. ______, nr. ___, sector ____, numar de ordine la Reg. Comertului J40/____/2009, CIF RO_________, reprezentată prin ________, în calitate de administrator, denumita in continuare LOCATOR

1.2. S.C. ________ S.R.L., cu sediul in Bucuresti, str. ______, nr. 5, sector 4, inregistrata la ORG sun nr. J40/____/2006, C.U.I.: RO_____, IBAN: RO_________, deschis la _________, suc. _______, reprezentata prin dl. ________, in calitate de administrator , denumita, in continuare, LOCATAR.

au convenit închiriere prezentului contract de închiriere, cu respectarea următoarelor clauze:

II. OBIECTUL CONTRACTULUI

2.1. Obiectul contractului îl constituie închirierea de către LOCATOR către LOCATAR a spaţiului situat în _______, Sector _____, Str. __________, Nr. ____, etaj _____, alcătuit din 1_camera_în_suprafaţă_ totală_de_28.44_mp, 1 camera in suprafata total de 31.46 mp, 1 camera in suprafata totala de 16.39m, bucatarie in suprafata totala de 6.23 mp, grup sanitar in suprafata totala de 3.03 mp, hol in suprafata totala de 2.72 mp, identificate conform planului etaj 1 ataşat acestui contract, precum si 2 locuri de parcare situate in curtea aferenta imobilului. Spatiul inchiriat va fi folosit de catre Locatar in vederea stabilirii sediului social.

III. DURATA CONTRACTULUI

3.1. Prezentul contract de închiriere se încheie pentru o perioadă de_____ şi va intra în vigoare la data de _______, pana la data__________.

3.2. Prezentul contract de închiriere poate fi prelungit cu acordul părţilor contractante.

IV. PREŢUL CONTRACTULUI

4.1. Chiria lunară are o valoare de­ echivalentul in lei la cursul BNR din ziua platii a __________.

V. PLATA CHIRIEI

5.1. Plata chiriei se face lunar, până la data de __15__ a lunii curente, pentru luna in curs, în numerar la adresa spatiului inchiriat sau prin virament bancar in contul RO_____________ deschis la ___________.

5.2. Intarzierea platii chiriei cu 15 zile calendaristice de la data stabilita in contract atrage rezilierea contractului unilateral de catre proprietari.

VI. OBLIGAŢIILE LOCATORULUI

LOCATORUL se obligă:

6.1. Să predea bunul cu toate accesoriile sale în stare corespunzătoare folosinţei pentru care a fost închiriat şi să-l întreţină în această stare pe toată perioada de închiriere.

6.2. Să execute toate lucrările de reparaţii, care cad în sarcina sa, conform prevederilor legale.

6.3. Să asigure accesul angajaţilor, colaboratorilor şi partenerilor LOCATARULUI, prin spaţiile comune ale imobilului, către spaţiul închiriat de acesta din urmă.

6.4. Să asigure accesul angajaţilor, colaboratorilor si partenerilor LOCATARULUI la grupurile sanitare ale imobilului.

6.5. Să asigure accesul LOCATARULUI la serviciul de furnizare a energiei electrice.

6.6. Să permită accesul LOCATARULUI la alte servicii de utilităţi, cum ar fi: instalarea unor linii telefonice fixe, instalarea unui cablu de conectare la internet, alte servicii de utilităţi.

6.7. Sa asigure servicii de front office (secretariat).

VII. OBLIGAŢIILE LOCATARULUI

LOCATARUL se obligă:

7.1. Să folosească bunul închiriat în conformitate cu destinaţia stipulată în contract.

7.2. Să execute la timp şi în bune condiţii lucrările de întreţinere şi reparaţii ce îi revin.

7.3. La sfarşitul contractului, să restituie bunul închiriat în starea în care l-a primit (luându-se în considerare uzura corespunzătoare unei utilizări normale).

7.4. Să achite lunar contravaloarea utilităţilor (energie electrică, energie termică, apă, canal, gunoi), calculate cota indiviza raportata la suprafata ocupata din intregul imobil.

VIII. ALTE CLAUZE

8.1. Pe toată perioada locaţiunii, LOCATARUL nu poate închiria spaţiul, ce face obiectul prezentului contract, în tot, sau în parte, către o terţă persoană, decât cu acordul expres al LOCATORULUI.

8.2. Pe toată perioada locaţiunii, LOCATARUL poate da cu titlu de comodat spaţiul, ce face obiectul prezentului contract, în tot, sau în parte, către societatile comerciale ce fac parte din grupul Locatarului, in vederea stabilirii sediilor sociale ale acestora, fara acordul expres al LOCATORULUI.

8.3. Contractul poate înceta la cererea uneia dintre părţi, printr-o notificare prealabilă, făcută în scris, cu cel putin 30 de zile înainte ca încetarea să devină efectivă.

8.4. Orice neînţelegere întervenită între părţi, pe parcursul executării contractului, poate fi soluţionată pe cale amiabilă, sau dacă acest lucru nu este posibil, de către instanţa judecătorească competentă.

Prezentul contract a fost încheiat astăzi ___________ în 2 exemplare, câte unul pentru fiecare parte.

LOCATOR LOCATAR

Comentarii

Postări populare